Το Βήμα – Ο Γιάννης Χατζήμπεης δημιούργησε το Give and Fund

Οι αθλητές από την Τζαμάικα που συμμετέχουν στο μπόμπσλεϊ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι (οι πρώτες προκριματικές σειρές αρχίζουν σήμερα) αποτελούν μία από τις ατραξιόν της διοργάνωσης. Το δύσκολο δεν ήταν τελικά να εξασφαλίσουν την πρόκριση αλλά το να βρουν τους οικονομικούς πόρους για να δώσουν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή.

Η πρώτη τους σκέψη ήταν να στραφούν στο Ιnternet ανεβάζοντας το εγχείρημά τους σε μια πλατφόρμα αλληλοβοήθειας. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια, όχι μόνο από συμπατριώτες τους, και έτσι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 80.000 δολάρια που χρειάζονταν για να ταξιδέψουν στο μακρινό Σότσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέθεσαν τον οβολό τους (και μάλιστα γενναιόδωρα) και τα μέλη της περίφημης ομάδας στίβου της χώρας, που αποτελεί και το αθλητικό τους καμάρι, με προεξέχοντα τον Γιουσέιν Μπολτ.

Μια ανάλογη περίπτωση, ακόμη πιο συγκινητική, είχε δημιουργηθεί μετά τον Μαραθώνιο της Βοστώνης και την τρομοκρατική επίθεση που είχε συμβεί. Κάποιοι άνθρωποι (όχι αθλητές) είχαν υποστεί ακρωτηριασμό ή εγκαύματα και γενικά αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας. Δημιουργήθηκε άμεσα ιντερνετική πλατφόρμα στην οποία πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές που είχαν τρέξει στον συγκεκριμένο μαραθώνιο, συγκέντρωναν χρήματα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το ποσό που τελικά δόθηκε στους τραυματίες, για αποκατάσταση μελών κτλ., ξεπέρασε τις 700.000 δολάρια!

Στη χώρα μας πριν από λίγο καιρό έκανε την εμφάνισή της μια ελληνική πλατφόρμα, που μάλιστα ξεκίνησε με αθλητικό πρότζεκτ και γενικότερα δίνει μεγάλο βάρος στο κομμάτι αυτό…

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα.

Scroll to Top