Τα Όριά μας

Μια ταινία με χιούμορ και δράση, ιδανική για να παρακινήσει και να εμφυσήσει στα παιδιά και τους μεγάλους εκτός από την έννοια της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης, τις αξίες, της οικογένειας, της φιλίας, της καταλυτικής επίδρασης του αθλητισμού και της προσπάθειας.
Our Limits Greek Poster
Έγραψαν για την ταινία
Προβολές για

Σχολεία

Μαθαίνοντας στην επόμενη γενιά για την διαφορετικότητα, την συμπερίληψη, τον αθλητισμό, το σχολικό εκφοβισμό (bullying), τους αθλητές με αναπηρία, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα όριά μας.
Γίνονται εξαιρετικές συζητήσεις μετά την ταινία, ανάλογα με τη βαθμίδα, που αφορούν την διαφορετικότητα και την αποδοχή της, την προσπάθεια και τα στερεότυπα που μπορούμε να ξεπεράσουμε.
Τα παιδιά θα μπουν στη διαδικασία να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες συμμαθητών τους με διαφορετικότητα αλλά και θα αναπτερώσει το ηθικό εκείνων που μπορεί να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή μαθησιακής ή σωματικής πρόκλησης.
quotes

“Μια ταινία για την ουσία της ζωής, τη δύναμη της ελπίδας, τη σημασία της αποφασιστικότητας, της έμπνευσης και της αγάπης”

Δέσποινα Χατζηβασιλείου
Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
40ο Φεστιβάλ Αθλητικού Κινηματογράφου

Στις καλύτερες αθλητικές ταινίες στο κόσμο για το 2022

Την τιμητική διάκριση Mention d’ honneur, έλαβε στο τελικό των 20 στο Φεστιβάλ Αθλητικού Κινηματογράφου στο Μιλάνο, η ταινία «Τα Όριά μας», του Δημήτρη Γιατζουζάκη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Χατζήμπεη, Paralympian & Ironman.

FICTS Mention d’ honneur Award

Ενδεικτικές Εντυπώσεις Εκπαιδευτικών

Η επαφή μας με το βίωμα είναι τόσο πιο σημαντική από τόση θεωρία και αναγνώσματα. Το ζωντανό παράδειγμα σας είναι ένα πυκνό μάθημα ζωής που μπορεί να δώσει δύναμη στους εφήβους που το έχουν τόσο ανάγκη. Σας ευχαριστούμε
Β Αρσάκεια Γυμνάσιο Ψυχικού
Σήμερα κάναμε ένα διαφορετικό μάθημα ΖΩΗΣ ! Ολοι είμαστε ξεχωριστοί, όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι έχουμε τα δικά του όρια ο καθένας. Αυτά τα όρια που αξίζει όχι να φτάσουμε μόνο αλλά να ξεπεράσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε. Αυτό μας κάνει ζωντανούς, δίνει ομορφιά και νόημα στη ζωή. Αυτό μάθαμε πως έχει αξία. ” Το ταξίδι”. Ο αγώνας να ξεπερνάς συνεχώς τα εμπόδια και τα όρια σου ! Κύριε Χατζήμπεη, ευχαριστούμε!
6ο Δημοτικό Γλυφάδας
Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά μας. Ένα παιδί είπε ” Ότι η διαφορετικότητα δεν εμποδίζει κάποιος άνθρωπος να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του”. Ήταν ένα παιδί με κινητικό πρόβλημα. Ευχαριστούμε πολύ.
Εκπαιδ. Μπουγά - Καλαμάτα
Η ταινία ήταν έμπνευση για τους μαθητές. Αυτά τα πρότυπα έχουν ανάγκη η νέοι μας. Ο αθλητισμός και η δυναμική πλευρά της αναπηρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διδάξουμε αξίες διαχρονικές (αποδοχή, πίστη, άμιλλα, σεβασμό) Με παντοτινή αγάπη και εκτίμηση.
2ο Ειδικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης
Ευχαριστούμε πολύ για τα υπέροχα συναισθήματα ! Για τα μαθήματα και την υπενθύμιση ότι δεν υπάρχουν όρια ! Υπέροχη ταινία που μίλησε στη καρδιά μας!
Εκπαιδ. Καίσαρη
Σας ευχαριστούμε οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ψυχικού, για το μεγάλο και τόσο σημαντικό μάθημα που πήραμε διασκεδάζοντας, βλέποντας ” Τα Ορια μας”. Ήταν μια από τις ωραιότερες μέρες που περάσαμε μαζί σας !!!
3ο και 4ο Δημοτικο Ν. Ψυχικού
Ένα ταξίδι στην εν συναίσθηση και στη συμπερίληψη ατόμων με αναπηρία! Η ταινία “Τα Ορια μας” μας έδωσε δύναμη! Ευχαριστούμε.
4ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού
Συγχαρητήρια !!! Μου άρεσε η ταινία γιατί με τρόπο ρεαλιστικό και ανεπιτήδευτο παρουσίασε τη ζωή και τον αγώνα σας. Μου άρεσε που ξαφνικά εμφανιστήκατε μπροστά μας ως ζωντανό παράδειγμα ζωής. Μιας προσπάθειας που ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνάμεις! Το μάθημα που δώσατε στους μαθητές και τις μαθήτριες μας νομίζω ότι αποτελεί μάθημα ζωής! Θέτω στόχους και τους πραγματοποιώ !! Σας ευχαριστούμε πολύ !
3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Χατζήμπεη για την εμπειρία μας αυτή. Μας θύμισε γιατί ζούμε, μας θύμισε γιατί προσπαθούμε. Μας βοήθησε να συνεχίσουμε να είμαστε θετικά πρότυπα στα παιδιά μας και κυρίως μας θύμισε να είμαστε με …δύναμη στα όρια μας!

2ο Δημοτικό Γλυφάδας
Η δύναμη σας αποτελεί έμπνευση για εμάς! Μακάρι τα παιδιά να διδαχθούν την υπομονή και επιμονή από τη στάση ζωής σας.
Εκπαιδ. Ζαγοριανάκου
Συγχαρητήρια ! Μάθημα ζωής για όλους μας ! Να ξεπερνάμε τα όρια μας ! Καταπληκτικό μάθημα για τα παιδιά μας. Ευχαριστούμε κύριε Χατζήμπεη !
Εκπαιδ. Γιαννόπουλου
Πόσο μεγάλη έμπνευση μπορούμε να αντλήσουμε όλοι (μαθητές-καθηγητές) από τη δύναμη, την επιμονή τη στοχοπροσήλωση σας ! Ευχαριστούμε πολύ για την ομιλία, τη συζήτηση, την επαφή, το παράδειγμα..!
1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας
Αποτελείτε μια πηγή έμπνευσης και δύναμης για μικρούς και μεγάλους. Η ταινία σας θα πρέπει να προβάλλεται σε κάθε σχολείο γιατί η εποχή μας χρειάζεται πολλή ενθάρρυνση και αντοχή.
3ο Λύκειο Κορωπίου
Εξαιρετική η εμπειρία για τους μαθητές μας. Δεν αποτελείται πρότυπο αθλητή μόνο αλλά πρότυπο ΖΩΗΣ για όλους μας, που έχουμε την ανάγκη να προσβλέπουμε σε ανθρώπους που μας προσφέρουν αυτό το όραμα ζωής. Σας ευχαριστούμε για ΟΛΑ από καρδιάς.
Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης
Τόσο η ταινία όσο και η παρουσία, η συζήτηση με τους μαθητές μας και η εν γένει στάση και το ήθος του ανθρώπου με το όνομα “Γιάννης Χατζήμπεης”, δύο πράγματα έκανε. α) Καθήλωσε όσους ήταν παρόντες στη προβολή της ταινίας και β) ανέτρεψε τη στερεοτυπική αντίληψη για την αναπηρία. Του είμαστε ευγνώμονες γιατί μας έμαθε τι σημαίνει να τιμάς το δώρο της ζωής και πόσο πολύτιμες μπορούν να αποδειχθούν οι δυσκολίες της.
Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
Ήταν υπέροχη εμπειρία και για εμάς και για τους μαθητές μας ! Νιώθω ότι δημιουργήσατε κίνητρα και το συναίσθημα του ” Να μην τα παρατάμε “. Σας ευχαριστούμε πολύ.
Δημ.Σχολείο 1 Κ.Θ.
Μια ταινία που δείχνει-προβάλει το μεγαλείο της ψυχής για το τι μπορούμε να καταφέρουμε στη ζωή. Μας στέλνει ένα μήνυμα να μην σταματάμε να παλεύουμε για όσα μπορούμε να καταφέρουμε και όσα προσπαθούμε ! Σας ευχαριστούμε για όλα αυτά τα όμορφα μηνύματα! Μακάρι να έχουμε περισσότερους ανθρώπους με αυτή την δύναμη!
15ο Δημοτικό Αμαρουσίου
Υπέροχη ταινία, το ίδιο και η συζήτηση που ακολούθησε. Πολλά διδάγματα για τα παιδιά. Ευχαριστούμε πολύ, Συγχαρητήρια !! Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.
2ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου
Τα μαθήματα ζωής, αυτά που δεν κλείνονται στους τοίχους μιας αίθουσας, είναι και αυτά – που ως εκπαιδευτικοί- πασχίζουμε να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε για τους μαθητές μας. Ένα τέτοιο μάθημα από έναν άνθρωπο χωρίς ίχνος κόμπλεξ και με μεγάλη πίστη στον εαυτό του αλλά χωρίς τον κομπασμό της προβολής, απολαύσαμε σήμερα. Εμπνευστήκαμε, υποκλιθήκαμε στην προσπάθεια και αναγνωρίσαμε πόσα ο καθένας μας έχει μπροστά του να μάθει. Ο αγώνας ζωής δεν έχει τελικά όρια. Μόνον εμείς αποφασίζουμε ποια και πόσα θα βάλουμε. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς !!! Να είστε καλά !!!
2ο Λύκειο Γλυκών Νερών
Είμαστε τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη ταινία αλλά και να σας γνωρίσουμε. Τα μηνύματα που πέρασαν σε εμάς και τους μαθητές μας είναι από τα πιο δυνατά και αφορούν τα μαθήματα ζωής !
2ο Γυμνάσιο Γέρακα
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία και μάθημα προσέγγισης της ζωής για τα παιδιά μας και για εμάς. Ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να δούμε τη ζωή με διαφορετική οπτική.
Γυμνάσιο Διονύσου Αττικής
Εξαιρετική η ταινία με τα υπέροχα μηνύματα που μας έδωσε ! Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Χατζήμπεη για τη συζήτηση που ακολούθησε !
5ο Δημοτικό Βριλησσίων

Το μεγαλύτερο σχολείο στη ζωή είναι οι άνθρωποι που συναντούμε και μας καθορίζουν. Εσείς και η όμορφη ιστορία σας, θα μας συντροφεύει και θα φωτίζει τις μέρες μας, φωτεινές και μη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους μαθητές και τους καθηγητές.

43ο Γυμνασίου Αθηνών
Αξίζουν όχι μόνο συγχαρητήρια αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Χατζήμπεη και στους ανθρώπους που δημιούργησαν το ντοκιμαντέρ και όλη η δράση στα σχολεία, γιατί πραγματικά τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από πρότυπα που κάνουν πράξη αξίες ζωής. Είμαστε τυχεροί και ευγνώμονες για αυτό που ζήσαμε σήμερα. Εύχομαι να το ζήσουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται.
Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης
Ευχαριστούμε για τη πνοή ΔΥΝΑΜΗΣ, ΘΕΛΗΣΗΣ, ΕΠΙΜΟΝΗΣ, ΠΙΣΤΗΣ, ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ. Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν οι ψυχές των παιδιών μας και να “πιάσουν’ τη ζωή έτσι όπως ΕΣΕΙΣ.
19ο Λύκειο Θεσ/νικης
Συγκλονιστική η ταινία σας. Έξυπνη εναλλαγή αφηγήσεων. Μάθημα ζωής πραγματικά. Είναι τιμή μας που γνωρίσαμε έναν άνθρωπο σαν εσάς, έναν άνθρωπο που έχει τη δύναμη να θετικοποιεί τις δυσκολίες, να μην επηρεάζεται από μικρότητες. Κάθε καλό ευχόμαστε σε εσάς και την οικογένεια σας. Αποτελείτε πηγή έμπνευσης. Ευχαριστούμε για τα μηνύματα που αποκομίσαμε και μέσα από τη ταινία σας και μέσα από τη συζήτηση μαζί σας.
Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού
Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική εμπειρία που μοιραστήκατε με τα παιδιά μας. Η κατάθεση ψυχής σας μάγεψε τα παιδιά, σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη
Γεννάδειος Σχολή
Είναι μια ταινία ζωής, γιατί εξιστορεί πραγματικότητα και ενισχύει και την αυτοπεποίθηση όσων την παρακολουθούν. Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα που συζήτησαν με τον πρωταγωνιστή. Ευχαριστούμε για τις “πληροφορίες” που μας πέρασαν.
Γεννάδειος Κ Ζωή
Θερμά συγχαρητήρια ! Μια ταινία εμπνευσμένη από την πραγματική ζωή, ύμνος στην αξία της προσπάθειας, της αποδοχής της διαφορετικότητας που υπάρχει σε όλους μας, της υπομονής, της στοχοθεσίας και της υπέρβασης του “εαυτού” μας. Εύχομαι και ελπίζω οι μαθήτριες και οι μαθητές μας να πήραν ένα καλό μάθημα και να παραδειγματιστούν για τη πορεία που θα επιλέξουν στη ζωή τους. Προσωπικά, με συγκινεί πάντα η προσπάθεια που καταβάλλεται μέσα απο τον αθλητισμό !
Εκπαιδ. Λαμπίρη
Ευχαριστούμε πολύ για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία που προσφέρει, δύναμη, έμπνευση και μαθήματα ζωής. Μακάρι τα παιδιά να μπορέσουν να αφομοιώσουν έστω τα μισά από όσα είδαν και άκουσαν και να παραδειγματιστούν στη πορεία της ζωής τους.
4ο Δημοτικό Πεύκης
Σας ευχαριστούμε πολύ για το όμορφο “μάθημα”, ζωής και δύναμης! Είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί κινητήρια δύναμη και κίνητρο για να συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες και να γίνουμε καλύτεροι. Ειδικά το να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας με τις ατέλειες μας είναι βασική προϋπόθεση για να ζήσουμε “ελεύθεροι”.
Εκπαιδ. Καντά

Ερωτήσεις?

Αν ενδιαφέρεστε για την ταινία ή αν θέλετε να κλείσετε μία σχολική προβολή ή για οτιδήποτε άλλο, είμαστε εδώ για να σας απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις.
Scroll to Top